بازار پر سود رمز ارزها چند سالی است که به عنوان یک محیط پر از فرصت‌های بی‌شمار برای کسب درآمد در بین کشورهای مختلف و علی الخصوص ایران جای خود را به خوبی پیدا کرده است. بعد از ریزش شدید بورس در سال ۹۹ و کم رنگ شدن مردم، شاهد سرازیر شدن سرمایه هنگفتی به سمت بازار رمزارزها بودیم.

البته بازار ارزهای دیجیتال هم در چند ماه اخیر دستخوش ریزش‌های شدیدی بوده و حتی قیمت بیت کوین از سقف ۶۹ هزار دلار به محدوده ۱۷ هزار دلار هم رسید. البته در هفته‌های اخیر بازار کریپتو جان تازه‌ای گرفته و در حال بازیابی است.

حجم خرید آلت کوین‌ها افزایش یافته و ارزش کل بازار به بالای یک تریلیون دلار برگشته است. به نظر می‌رسد ریزش اخیر بازار کریپتو فرصت ورود دوباره‌ای به افرادی که تصور می‌کردند از این قطار جا مانده‌اند، داده است.

آیا اصلا ورود به این بازار کار درستی است؟ آیا بازار کریپتوکارنسی آینده‌ دار است؟ خرید و فروش رمز ارزها را از کجا شروع کنیم؟ در ادامه این مطلب سعی می‌کنیم به این سوالات مهم پاسخ دهیم.

چگونه در بازار ارز دیجیتال ثبت نام کنیم و وارد شویم؟

خرید و فروش ارز دیجیتال مانند هر کار دیگری قلق های خاص خودش را دارد که حتما باید آن‌ها را تجربه کنید تا بعد از مدتی به طور کامل به آن مسلط شوید.

اگر بدون هیچ پیش زمنیه‌ای قصد ورود به بازار کریپتو را دارید، مقاله‌های آموزشی مختلف در مورد بلاک چین‌ها، انواع شبکه‌های بلاک چینی، میزان کارمزد آن‌ها، کیف‌ پول‌های رمز ارزی و سایر اطلاعات پایه‌ای این بازار مالی را از منابع معتبر مطالعه کنید.

همچنین یادگیری اصول تحلیل تکنیکال و خواندن چارت، کمک بسیاری به تصمیمات سرمایه گذاری شما خواهد کرد. حقیقت این است که تجربه شکست و ضرر در این بازار ناگزیر است و قرار نیست همیشه سودهای چند صد درصدی داشته باشید.

علاوه بر این‌ به مدیریت سرمایه و ریسک توجه لازم را داشته باشید و هرگز همه سرمایه شخصی‌تان را روی هیچ دارایی‌ای قمار نکنید.

اگر با استانداردهای منطقی مدیریت سرمایه پیش بروید، هر چند امکان ضرر شما به صفر نخواهد رسید، اما اولا هرگز آنقدر ضرر نمی‌کنید که از نظر مالی آسیب جدی ببینید و دوما در نهایت و در بلند مدت به موفقیت خواهید رسید.

چیزی حدود ۲ الی ۵ درصد ریسک، استانداردی است که با رعایت آن، و البته دنبال کردن استراتژی‌های سرمایه گذاری‌ معتبر، موفقیت شما تضمین شده خواهد بود.

بنابراین به جرات می‌توان گفت که برای شروع خرید و فروش کریپتوکارنسی‌ها اولین قدم سرمایه گذاری روی خودتان است. باید ابتدا آموزش‌های لازم را دریافت کرده و سپس فعالیت خود را در این بازار آغاز کنید.

البته این مسئله بستگی به روی کرد شخصی شما هم دارد. مثلا اگر قصد معامله روزانه و نوسان گیری داشته باشید باید به تحلیل تکنیکال تسلط کافی داشته باشید. در حالی که اگر قصد سرمایه گذاری بلند مدت دارید، فقط دانستن اصول و پایه‌های تحلیل تکنیکال برای شما کافی خواهد بود.

در نظر داشته باشید که صرف هزینه‌های هنگفت برای یادگیری درباره رمز ارزها همه چیز نیست. سعی کنید کمی تجربه کنید و با خریدهای کوچک شروع کنید. بعد از مدتی با سودهای بدست آمده از خرید و فروش‌هایتان، به دنبال آموزش‌های تکمیلی‌تر بروید. دنبال کردن یک آموزش معتبر بسیار بهتر از خرید تمام پکیج‌های آموزشی آن بیرون است!

بعد از این مرحله باید در یک صرافی معتبر رمز ارزی حساب کاربری افتتاح کنید. این روزها تعداد صرافی‌های کریپتویی در کشورمان به مراتب افزایش پیدا کرده و دیگر خرید و فروش دارایی های دیجیتال مختلف کار چندان دشواری نیست. البته باید این مسئله را هم در نظر داشته باشید که همه صرافی‌ها هم قابل اعتماد نیستند.

صرافی‌های داخلی مزیت‌های فراوانی مانند خرید رمز ارزها با تومان را دارند، اما گزینه‌ دیگری نیز برای خرید بیت کوین و آلت کوین‌ها وجود دارد، آن هم استفاده از صرافی‌های خارجی است. حالا بین صرافی ایرانی و خارجی کدام را انتخاب کنیم؟

صرافی ارز دیجیتال ایرانی یا خارجی؟

صرافی‌های خارجی مزیت‌های بسیاری دارند و تقریبا به روزترین امکانات معامله‌گری را در اختیار کاربران‌شان قرار می‌دهند. اما مشکل اینجاست که به دلیل محدودیت‌های اعمال شده علیه کاربران ایرانی بسیاری از این پلتفرم‌ها به ایرانیان خدمات ارائه نمی‌دهند.

آن دسته از صرافی‌های بین المللی که به ایرانیان خدمات می‌دهند نیز تضمینی برای حفاظت از سرمایه شما متقبل نخواهند شد و ممکن است بعد از مدت کوتاهی با ایجاد قوانین سختگیرانه جدید، از فعالیت‌ در آن‌ها نیز منع شوید.

علاوه بر این، کار کردن با صرافی‌های بین المللی احتیاج به دانش زبانی بالا و کمی تجربه در این بازار دارد. در نتیجه به نظر می‌رسد بهترین گزینه برای تازه واردها، استفاده از صرافی‌های ایرانی رمز ارزی است. اما کدام یک از این صرافی‌ها قابل اعتماد هستند.

در بین صرافی‌های خارجی بایننس، کوین بیس و کوکوین از صرافی های ارز دیجیتال مطرح بین المللی هستند و صرافی پول نو و نوبیتکس دو نمونه صرافی  ارزدیجیتال معتبر داخلی هستند. این صرافی ها علاوه بر پشتیبانی از اکثر ارزهای دیجیتال مطرح بازار، تجربه چند سال فعالیت در این حوزه آن‌ها را به نمونه‌های موفقی از پلتفرم‌های معاملاتی تبدیل کرده است.

در بین این صرافی ها در نظر داشته باشید که بایننس به دلیل مراحل احراز هویت سختگیرانه تقریبا یکسالی است که از دسترس ایرانیان خارج شده است. اما کوکوین هنوز به ایرانیان خدمات ارائه می‌کند و احراز هویت در آن اجباری نیست. صرافی ارز دیجیتال پول نو نیز برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال نیازی به احراز هویت ندارد.

 




استفاده از صرافی‌های غیر متمرکز مانند یونی سواپ نیز یک راه جایگزین برای شما خواهد بود، اما نقدینگی پایین این صرافی‌ها و ساز و کار پیچیده آن‌ها می‌تواند در ابتدای کار کمی برای شما مشکل آفرین باشد.

در نهایت به نظر می‌رسد بی دردسرترین راه برای خرید و فروش کریپتوکارنسی‌ها استفاده از صرافی‌های داخلی است.

چشم انداز بازار رمزارز

بازار کریپتوکارنسی این روزها به دلیل اخبار مثبت مانند مهاجرت شبکه اتریوم از الگوریتم اثبات کار (که به دلیل فرایند استخراج انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کند) به الگوریتم اثبات سهام، شاخص‌هایی مانند ارزش کل بازار و حجم معاملات روزانه را بالا برده و جان دوباره‌ای به بازار کریپتو داده است.

به طور مثال قیمت اتریوم بار دیگر به محدوده دو هزار دلار برگشته و بسیاری از آلت کوین‌ها روندهای صعودی تازه‌ای را آغاز کرده‌اند. به نظر می‌رسد همه این اخبار مثبت نهایتا به نفع معامله گران این بازار نوظهور تمام شود و در سال‌های پیش رو شاهد رشد چشمگیر کریپتوکارنسی‌های مختلف باشیم.

 


البته بازار کریپتوکارنسی مانند سایر بازارهای سنتی شدیدا تحت تاثیر اخبار فاندامنتال نیز هست و از مسائل روز جهان تاثیر می‌پذیرد.

بنابراین هرگز نمی‌توان به طور کامل روند این مارکت را پیش بینی کرد، چرا که در صورت وقوع بحران‌های مالی و اقتصادی در آینده، رمز ارزها نیز به شدت تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

در نهایت در نظر داشته باشید که حرفه‌ای شدن در هر کاری نیاز به صرف زمان و هزینه دارد. کسب درآمد از خرید و فروش ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیست. ابتدا روی یادگیری خود سرمایه گذاری کنید و سپس با رعایت مدیریت سرمایه کم کم خرید و فروش رمز ارزها را از صرافی‌های معتبر شروع کنید.